تحلیلی بر آینده صنعت حمل و نقل و شبکه ای از خودروهای متصل
آینده صنعت حمل و نقل
برنامهریزان و مدیران شهری در سراسر جهان دست به یک انقلاب عظیم زدهاند تا آینده صنعت حمل و نقل را رقم بزنند.
ما انسانها به حرکت علاقه داریم. به محض اینکه در اوان کودکی خزیدن را یاد میگیریم، میخواهیم که راه برویم. وقتی راه رفتن را یاد گرفتیم میخواهیم بدویم. بعد از یادگیری دویدن دوست داریم تا مسابقه دهیم. بنابراین اگر دوست دارید مسابقه بدهید با خودروی تسلای مدل ایکس با درهای «بالا بازشونده فالکون» به رنگ «سیاه آبسیدین» که شتاب صفر تا صد آن ۳٫۲ ثانیه است، تخت گاز بروید.
تقاضای روزافزون ما برای بهبود نحوه حرکتمان، طی سالهای آتی شاهد پیشرفتهای چشمگیری خواهد بود زیرا «جامعه شبکهای» بر نحوه حرکت و سفر کردن ما تأثیر خواهد گذاشت. خودروهای بدون راننده، بخشی از تصویر پیچیده و مهیج در آینده صنعت حمل و نقل خواهند بود.
رانندگی داده- محور
برنامهریزان و مدیران شهری در سراسر جهان دست به یک انقلاب عظیم زدهاند تا به کمک سیستمهای هوشمند به مدیریت هرچه بهتر شبکه بزرگ صنعت حمل و نقل بپردازند تا بتوانند ترافیک شهری و آلودگی هوا را تا حد زیادی کاهش دهند. تا پایان دهه حاضر بسیاری از خودرها به فناوری ارتباطی بر پایه «رایانش ابری» پرسرعت متصل خواهند شد که دادههای خود را از محلهای مختلف – سایر خودروها، تجهیزات جادهای، تلفنهای همراه و سایر تجهیزات سیار- جمعآوری خواهد کرد. یکپارچگی صنعت خودرو با فناوری «اینترنت اشیاء» در عصر «اتصال پیوسته» به طرز چشمگیری به افزایش ایمنی رانندگان و بهبود جریان ترافیکی منجر خواهد شد.
خودروهای شبکهای با استفاده از فناوری پیچیده درون- خودرویی و فناوریهای اتصال از راه دور، یک جریان دائمی از اطلاعات ایجاد خواهند کرد که به رانندگان کمک میکند بهتر و راحتتر رانندگی کنند. این فناوریها به جستجوی وب پرداخته و بر اساس آن مشکلات احتمالی در راه، وجود یا عدم وجود جای پارک در مقصد، مسیرهای جایگزین و یا حتی روشهای حمل و نقل جایگزین را به راننده پیشنهاد میدهند. خودروهای ما با توجه به اطلاعات ترافیک، اطلاعات آب و هوا و اطلاعات راهسازی بهترین مسیر را به ما پیشنهاد میکنند. نتیجه این خواهد بود که الگوهای رفت و آمد تغییر شکل خواهند داد و ما به هدف «دستیابی به شهرهای هوشمند» نزدیکتر خواهیم شد.
علاوه بر این، این خودروها قادر خواهند بود تا مشکلات خود را قبل از بروز خرابی شناسایی کنند. همچنین این خودروها به کمک فناوری «ژئوفنسینگ» به خانه و محل کار ما متصل شده و قبل از رسیدن ما به خانه یا محل کار، برای ما چراغها، سیستم سرمایشی و گرمایشی، دستگاه پخش موسیقی و … را روشن میکنند. نتیجه اینکه زمانی که صرف رانندگی خواهد شد بسیار ایمنتر، کاراتر و پاکتر خواهد بود.
ما قبلاً نحوه کارکرد این فناوریهای مدیریت ترافیک خودرو-به-خودرو (ویتووی) و خودرو-به-زیرساخت (ویتوآی) را در یک مقیاس کلان دیدهایم. شهر نیویورک در حال اجرای یک برنامه آزمایشی برای اتصال صدهزار خودرو – شامل تاکسی، اتوبوس، کامیون و ناوگان خودرویی شهر- و زیرساختهای جادهای و علائم ترافیکی به این فناوری است. این خودروها اطلاعات محرمانهای در خصوص محیط اطراف خود به صورت «زمان واقعی» مخابره خواهند کرد تا بتوان به کمک این اطلاعات میزان ترافیک و ازدحام و میزان انتشار گازهای گلخانهای را کاهش داد و به موزات آن میزان تصادفات را تا ۸۰ درصد کمتر کرد. همچنین کار مشابهی در ایالت وایومینگ آمریکا به منظور افزایش کارایی رفت و آمد کامیونهای سنگین تجاری در حال انجام است.
تأثیر مثبت برنامههایی که تا کنون در این راستا انجام گرفتهاند، در افزایش امنیت رانندگی اثبات شدهاند. برای مثال در سال ۲۰۱۲ کشور آمریکا ۲۷۰۰ خودروی مجهز به فناوری ویتووی را در آنآربور در ایالت میشیگان مورد آزمایش قرار داد. خودروهای شرکتکننده در این آزمایش، به کمک این فناوری به منظور جلوگیری از بروز تصادف اطلاع مختلفی شامل «خودروهای در حال حرکت در نقطه کور»، «هشدار چراغ قرمز قریبالوقوع» و «هشدار در خصوص ترمز زدن ناگهانی خودروی جلویی» دریافت میکردند.
هرچند خودرهای شخصی نقش اصلی آینده صنعت حمل و نقل را بر عهده خواهند داشت اما فناوری «خودرهای متصل» میتواند برای انواع مختلف سیستمهای حمل و نقل از جمله کامیون، اتوبوس، موتورسیکلت و دوچرخه مورد استفاده قرار گیرد. روشها و امکانات جدید و خلاقانه صنعت حمل و نقل مانند «اشتراکگذاری خودرو»، «هم- سواری» و خدمات اتوبوس «پاپ- آپ» به یکپارچهسازی فناوریهای ویتووی و ویتوآی کمک خواهند کرد که این امر به امنیت بیشتر در رانندگی و رساندن سریعتر اشخاص و محمولهها به مقصد منجر خواهد شد. چنین دستاوردی یک «نعمت خدادادی» برای شهرهای بزرگ و شلوغ خواهد بود.
خودروهای خودران
خودروهای خودران– که میتوانند به صورت اتوماتیک رانندگی و در برخی موارد پارک کنند- قطعاً بخش بزرگی از آینده صنعت حمل و نقل خواهند بود. یک خودروی مجهز به «راننده خودکار» در مقایسه با «انسان راننده» میتواند سریعتر فکر کرده و هوشمندتر باشد. خودروهای خودران با هوشیاری تمام رانندگی خواهند کرد و به هنگام رانندگی با تلفن همراه خود صحبت نمیکنند، همچنین پشت فرمان چرت نمیزنند. در عوض در مواجهه با رانندگانی که بد رانندگی میکنند، میتوانند به سرعت ترمز کرده و یا تغییر موقعیت دهند و همه این کارها را به گونهای انجام میدهند که شما در امنیت کامل به سر میبرید و به سرعت –با توجه به تعیین مسیر بهینه بر اساس اطلاعات ترافیک محلی- به مقصدتان میرسید.
خودروهای خودران طی چند سال گذشته توسط خودروسازان مختلفی مورد آزمایش قرار گرفتهاند. در حال حاضر نمونههای آزمایشی این خودروها وجود دارند و انتظار اینست که نمونههای تجاری آنها جهت عرضه به مشتریان تا سال ۲۰۲۰ تولید شوند. اگرچه هنوز برخی موانع پیش روی «رانندگی خودکار بدون راننده» وجود دارد- مانند اینکه چگونه به سایر رانندگان اطمینان دهیم که این خودرها امن هستند- اما خودروهای خودران در راه هستند.
این دسته فناوریهای «خودرو- گرا» به دنبال کاهش تعداد خودروها در کف خیابانها و جادهها هستند. بسیاری افراد از داشتن خودرهای شخصی منصرف خواهند شد؛ دلیل این امر روشن است زیرا تخمین زده میشود یک خودروی شخصی در نود درصد اوقات یک روز بیکار و بدون استفاده است. در عوض رانندگان ترجیح میدهند تا هزینههای سرسامآور خودروی شخصی را با سایرین قسمت کنند. «به اشتراک گذاری اجتماعی خودرو» به صورت گستردهای توسط همه افراد و در هر زمانی از طریق تلفنهای همراه میسر شده است. خدمات «هم- سواری» که به شما امکان میدهد از طریق اپلیکیشن تلفن همراه خود فردی را که هممسیر شماست سوار بر خودروی خود کنید (یا بالعکس) باعث استفاده بهینه از خودرو و از جاده خواهد شد. این نوآوریها به کاهش آلودگی محیطزیست، کاهش تصادفات و کاهش میزان استرس رانندگان منجر خواهند شد. همچنین این فناوریها باعث خواهند شد تا انسانها به هم نزدیکتر شوند.
شکل جدید نیروی محرکه
در حالی که سوختهای فسیلی بیش از یک قرن است که اتوموبیلهای ما را به حرکت درمیآورند، اما باید به یاد داشت که این سوختها، آلاینده محیطزیست، ناکارآمد و ضد توسعه پایدار هستند. یکی از شرکتهای بزرگ تولیدکننده نفت و گاز میگوید ذخایر فعلی نفت و گاز جهان با این روند استخراج تنها ۵۰ سال دیگر دوام خواهند داشت.
همانطور که عصر خودرهای بنزینی رو به افول میرود، خودروها به نیروهای محرکه جدید رو میآورند. محققین همچنان نسبت به آینده خودروهای الکتریکی خوشبینند اگرچه بسیاری از محدودیتهای اولیه آنها همچنان پابرجا هستند. برای مثال باتری آنها بسیار سنگین است، زمان شارژ شدن باتری طولانی است، گران هستند و با آنها مسافت زیادی نمیتوان رانندگی کرد. تسلا امیدوار است بتواند این مشکلات را مرتفع کند. باتری خلاقانه تسلا و فناوری نوین شارژ آن، باعث شده تا تسلا بتواند با تولید باتریهای ارزانتر با سرعت شارژ بسیار سریعتر از رقبای خود پیشی بگیرد. سایر تولیدکنندگان بزرگ باتری و خودرو، با توجه به محدودیتهای باتری لیتیوم- آینی و با تزریق پولهای کلان برای ارتقای این باتریها فلج شدهاند. یکی از جایگزینهای نویدبخش این باتریها، باتری لیتیوم- سولفور است که ظرفیت ذخیره انرژی معادل سه برابر باتریهای لیتیوم- آینی دارد.
همچنین خودروهایی که از سوختهای دیگری مانند هیدورژن استفاده میکنند نیز آینده امیدوارکنندهای دارند. آلایندگی این خودررها صفر است. در این خودرها هیدروژن فشرده به یک «پیل سوختی» خورانده میشود که انرژی لازم برای حرکت خودرو را تولید میکند. همانند خودروهای الکتریکی، خودروهای هیدروژنی مشکل محدودیت مسافت و نبود جایگاههای سوخت را دارند. اگرچه در حال حاضر محققین در حال کار بر روی «پیلهای سوختی» جدیدی هستند که میتوانند انرژی لازم برای رانندگی در مسافتهای بیش از ۴۰۰ مایل را در خود ذخیره کند. چنین «پیل سوختی» در ترکیب با یک موتور الکتریکی میتواند انرژی لازم برای حرکت یک خودرو را با سرعت و بدون آلایندگی فراهم آورد.
با توسعه «خودرهای متصل» و «سوختهای جایگزین» آینده صنعت حمل و نقل به سرعت در حال تحقق است.
آینده صنعت حمل و نقل
منبع: وایرد
آینده صنعت حمل و نقل آینده صنعت حمل و نقل آینده صنعت حمل و نقل آینده صنعت حمل و نقل آینده صنعت حمل و نقل